DIY, naredi sam, recept

IRSKI MAH – KOZMETIČNO SUPERŽIVILO

Sedaj je zelo primeren čas, da pričnete v svojo prehrano vključevati super kozmetično superživilo po imenu Irski mah. Irski mah je morska alga, ki raste ob skalnati obali Atlantskega oceana. Vsebuje od 15 do 18 bistvenih elementov, ki jih potrebuje človeško telo. V svoji sestavi vključuje visoke količine kalcija, joda, žvepla in kalija ter vitamine A, D, E, F in K.

Irski mah je cenjen tudi v številnih kozmetičnih pripravkih, predvsem v kremah saj vsebuje veliko vitamina K, ki zagotavlja elastičnost kože.

irski mah, recept, krema, superživiloIzjemen je tudi v boju proti celulitisu, krčnim žilam, močno krepi nadledvični žlezi, uravnava stresni hormon, zdravi luskavico ter pomlajuje naše celotno telo. Iz Irskega mahu si lahko pripravite najboljšo masko, ki odpravlja podočnjake ter napne – dvigne vašo spodnjo veko. 

 

POMLAJEVALNA KREMA ZA SIJOČ OBRAZ

krema, superživilo, koža, sijočaIrski mah namočite v vodi za nekaj ur, najbolje čez noč. V močnem blenderju zmešajte približno 2 skodelici irskega maha (1 skodelica = cca. 250ml) skupaj s pol skodelice vode. Mešajte dokler ne dobite enotne in gladke, a goste paste – naj ne bo tekoča! Precedite jo čez tanko tkanino oz. vrečko za precejanje in precejeno zmes shranite v hladilniku do dveh tednov. Tovrstno kremo – masko uporabljajte vsak dan. Sama si jo nanesem na obraz pred spanjem za 30 minut, potem pa jo sperem z hladno vodo. Tako boste koži na obrazu prinesli zopet sijaj ter svežino 😉

 

ADIJO CELULIT 

Tako pripravljeno pasto čim večkrat  dodajate tudi v mueslije, žitarice, smoothije, sokove ali jo uporabite za izdelavo sladoleda. V vašem telesu bo spodbudila cirkulacijo ter posledično izboljšala celoten limfni obtok. Rezultat tega bo lepa napeta koža ter odprava celulitisa. Irski mah je zelo primeren tudi za otroke.

Irski mah lahko kupite v vseh bolje založenih prodajalnah.


Imejte se radi, ter poskrbite za svoj tempelj svoje telo 🙂

LoveLife.


Želite še več “NAREDI SAM” brezplačnih receptov in nasvetov?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja