samopodoba, življenje, lovelife

KOMPAS ŽIVLJENJA – SAMOPODOBA

Zdravja, bogastva, lepote in pameti nihče ne ustvari;
preprosto se pojavljajo z umsko nastavitvijo
torej s samopodobo, in podoba je vse,
kar sprejemamo in dopustimo kot resnično.
NEVILLE

Preprosto povedano, vašo samopodobo predstavlja vse, kar verjamete, da sestavlja vaše življenje. In vse, kar verjamete, da predstavlja resnico o vas, vas je privedlo točno tja, kjer živite in dihate sleherni dan vašega življenja. Prepričanja, ki jih gojimo o sebi, so kot sestavine v receptu, ki ga uporabljamo, da sestavimo svojo samopodobo.

 Vprašajte se, kakšne sestavine so prisotne pri sestavljanju vašega recepta? So to strah, jeza, tekmovalnost, nesprejemanje, občutek krivde,…ali so te sestavine ljubezen, sprejemanje, nežnost, prilagodljivost, prožnost, veselje,…

 Vzemite list papirja, ter napišite katera čustva, misli so prevladujoča v vašem življenju. Bodite iskereni. Če je potrebno narišite 🙂 Potem pa napišite še, kaj si v svojem življenju želite. Kaj je tisto, kar vas bo zares osrečilo, kaj pogrešate?

 Sama sem na ta način ugotovila, da se moja čustva, misli popolnoma razlikujejo od tega kar si resnično želim doživeti v svojem življenju. Vedno sem si namreč želela ljubezni, obilja, zdravja,…dobila pa sem ravno nasprotno. Velikokrat sem bila jezna na življenje in se spraševala zakaj se mi dogaja to in to, če pa si želim nekaj popolnoma drugačnega.

 Življenje nam vedno prinese to, kar čutimo, ne to kar si želimo. Tam kjer so naše misli, čustva večino časa, tam poteka kreacija življenja. Nič nam ne pomaga da si želimo obilja, ljubezni, radosti, če v sebi čutimo strah, stisko, manjvrednost, jezo,…

Tako sem dojela, da dejansko čustva, ter misli, ki jih nosimo v sebi kreirajo naše življenje. To o čemer razmišljate danes, se bo pojavilo kot resničnost v vašem življenju.

 V sebi nosimo izjemno moč. Moč kreiranja. Zato bodite pozorni na svoje misli in čustva.

Kadar občutite nelagodje ali žalost, ne poskušajte spremeniti misli, ki je kriva za tako počutje, temveč jo postavite nazaj na neskončni tekoči trak misli in izberite drugo misel.

To delajte, dokler ne najdete misli, ob kateri se dobro počutite.

Vsi smo kreatorji, glavni režiserji svojega filma/življenja. Zato napišite najboljši scenarij svojega življenja in ga pričnite tudi živeti.

Čudoviti ste, zato se imejte najraje 😉
LoveLife

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja